Postanowiłem zrobić ten materiał - ponieważ sporo osób, zwłaszcza początkujących w tworzeniu własnych misji - często pyta mnie "jak mam wrzucić misje na serwer?" (nasz serwer)
WYMAGANE POSIADANIE - programu PBO Manager
(można pobrać go ze strony autorów : https://pbo-manager-v-1-4.software.informer.com/1.4b/ )
[...]
OK, zaczynamy .

I teraz :
1) wybieramy nazwę dla misji .

2) po nazwaniu misji - naciskamy "ZAPISZ" ("SAVE")

W tym celu - otwieramy folder systemowy "Dokumenty" ("Moje dokumenty " w starszych wersjach).
Wewnatrz widzimy folder o nazwie "Arma 3 - Other Profiles" . Otwieramy go .

W środku znajdziemy folder o nazwie naszego konta (w Armie) . W moim przypadku jest to "markooff" Otwieramy go .

W środku znajdziemy folder o nazwie "missions" .
Wchodzimy do niego do środka.

Wewnątrz folderu "missions" - znajdziemy już folder O NAZWIE naszej misji - zapisanej w edytorze.
Zauważmy, że w nazwie folderu - znajduje się także NAZWA MAPY na której rozgrywana jest misja (po kropce).

Sprawdzamy - że w środku folderu (o nazwie misji) znajduje się rzeczywisty, fizyczny plik misji (ten z rozszerzeniem .sqm) . Został on wygenerowany automatycznie przez edytor EDEN podczas zapisywania misji .

Wracamy poziom wyżej .

Teraz bedziemy już pakowac samą misję - czyli jej katalog wraz z wnętrzem - do pliku .pbo
który nadawać się będzie do wrzucenia na serwer.

W tym celu - zaznaczamy katalog misji - i z prawego przycisku wywołujemy na nim menu kontekstowe ,
z którego wybieramy (już lewym) pozycję "PBO Manager" oraz funkcję "pack into [nazwa_misji.mapa.pbo]"

W zależnosci od wielkości misji i ilości plików w niej zawartych - może czasem pojaziwc się na chwilkę czarne okno konsoli systemowej - podczas kiedy pliki beda pakowane.
Na koniec otrzymamy spakowany plik nazwa_misji.Mapa.pbo , który nadaje się do wrzucenia bezposrednio na serwer Arma3.

[ K.O.N.I.E.C ]