Pomoc Online

Moderatorzy: Moderatorzy, Instruktorzy

Awatar użytkownika
Chester
starszy chorąży
starszy chorąży
Kontakt:

Pomoc Online

Post autor: Chester » 16 lip 2019, 21:19

Mój grafik dyżurów wygląda następująco: dnia 20.07.19 (sobota) od godziny 10.00-22.00 z przerwami na posiłki(30 min.) oraz spacery z pupilem(20 min.)
21.07-27.07.19 od 8.00-22.00 z przerwami jak wyżej plus wydarzenia inne.
Chester
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester
starszy chorąży
starszy chorąży
Kontakt:

Re: Pomoc Online

Post autor: Chester » 17 lip 2019, 09:33

Pomoc świadczona jest w zakresie ogólnym armowym typu problemy z modami,konfiguracją army oraz rekrutacja.
Chester
Obrazek

Awatar użytkownika
Grover
sierżant
sierżant

Post autor: Grover » 28 gru 2021, 09:14

Jak włączyć na mapie Arma III ACE Self Interactions Menu (docelowo narzędzia mapy)?

Awatar użytkownika
Lupus the Canine
ppor.pilot
ppor.pilot

Post autor: Lupus the Canine » 28 gru 2021, 10:31

Tak jak wszędzie indziej, domyślnie Ctrl+Win.
vel Hardcore'iwy Bear Grylls

Awatar użytkownika
Grover
sierżant
sierżant

Post autor: Grover » 30 gru 2021, 15:58

Hej, witam.... mam prośbę, a mianowicie chciałem sobie zmienić: 1) sposób wyświetlania Menu ACE Self Interactions na pionową listę zamiast okręgu, 2) ustanowić przypisanie klawiszy do Enhanced Movement (Skoki przez przeszkody/wspinanie), 3) no i zmienić przypisanie do rzutów np. granatami, na ALT+G ..... dla mnie SHIFT+G jest niewygodne ze względu na dużą odległość oby klawiszy dla jednej ręki, ponadto druga ręka kręci kółkiem i wybiera kierunek oraz podniesienie przy pomocy myszki..... Te punkty 1) i 2) można by spróbować samemu, ale musiałbym się znaleźć w środowisku ARMA III dla Grupy PGM.... W oryginalnej grze nie otwierają mi się opcje tak jak w poradniku "[USTAWIENIA] - ACE, klawiszologia, podstawy+ autorstwa @ markooff

Czy nie można by stworzyć takiego terenu treningowego dla Kadetów, aby mogli po zalogowaniu się sobie tam trenować, biegać, strzelać, rzucać, pokonywać przeszkody itp.... poza formalnymi treningami? no i wykonać to co powyżej (edytowane)

Na takie zmiany przypisań klawiszy lub ustanowieniu nowych - jak w p.2) - potrzeba jednak chyba zalogowania na trening, a to zabiera czas dla pozostałych uczestników...

Awatar użytkownika
markooff
major
major
Kontakt:

Post autor: markooff » 31 gru 2021, 02:28

Słuchaj Al (jesli moge tak do Ciebie się zwracać). to najprosciej bedzie pomóc Ci na serwerze , bo od razu się ustawi i sprawdzi czy gra...
Jakbyś chciał normalnie sobie sam sprawdzić - to mamy taki materiał w dziale dla kadetów - dot. tej własnie konfiguracji tutaj masz adres do tego materiału wprost ...
. viewtopic.php?f=63&t=308
Ale najlepiej wprost na serwerze :)

Co do terenu treningowego - to mamy kilka takich na serwerze, tylko musielibysmy Ci pokazać co i jak które i gdzie odpalić sobie - i niema sprawy .
Холодно, хмуро...
И мрачно в душе
Как мог знать я что ты умрёшь?

Салют отцам и нашим дедам -
Заветам их всегда верны.
[...]

Επισμηναγός μαρκοοϕϕ

Awatar użytkownika
Chester
starszy chorąży
starszy chorąży
Kontakt:

Post autor: Chester » 03 sty 2022, 16:27

Co do treningów to już to przerobiliśmy-wytłumaczyliśmy :) co do konfiguracji klawiszy tu był niemały problem bo Szanowny kolega (senior) Grover inaczej operował klawiszami i sterowaniem całym :) no ale po troszku staramy się na bieżąco koledze pomóc :)
Chester
Obrazek

ODPOWIEDZ