@Krzycu,Lupus - PRÓBOWAŁEM, ale to jest problem z utrzymywaniem kilku scieżek rozwojowych potem a zwłaszcza z utrzymywaniem w nich konsystencji przy wzmożonych akutalizacjach i testowaniu różnych wersji, dróg) , bo w pewnej chwili wszystko zaczyna się roozjeżdżać .
Tak powstał (na pewien czas) tzw.
PGMLS exp. porem
PGMLS expII itd,....
[...]
... skończyło się na tym, ze musiałem z nich zrezygnowac i szybko wrócic do rozwijania jednej (JEdynej i Słusznej) Linii Naszej Partii ...
Być może, przy o wiele większym, i dobrze od początku rozplanowanym Projekcie ( i Wiekszym Zespole!), w którym jest jeden główny szef i koordynator (projektu), projekcie, który ma wiele odgałęzień i branchy kodu (najlepiej organizowanych przez dedykowane systemy CVS/SVN ) - to byłoby możliwe. I pewnie byłoby. )
Ale PGM Logistic system powstał właściwie (z poczatku) z zebrania kilkunastu (kilkudziesięciu) rozwiązań skryptowych które testowałem przez poprzednie miesiące na misjach - i pewnego dnia postanowiłem zebrac i opakkować do jednego niewielkiego moda.
Dziś to już dośc duża produkcja - na którą składa się ponad pół tysiąca modyfikowanych pojazdów , sprzetu i innych obiektów , kilkaset własnych stworzonych od podstaw , oraz +40K linii kodu .
I wszystko się stale rozwija ....
Ale tego,takiego rozwoju, nie mogłem przewidzieć półtora roku temu .
Być moze, kiedyś,
kiedy nie będę wiedział co zrobić z taka ilością wolnego czasu - najdzie mnie 'niemądra/zgubna ochota'

żeby ten projekt jeszcze raz przepisać od nowa i wtedy pewnie zrobię w nim dojrzałą już strukturę w pełni modułową i rozwijaną według wszelkich prawideł sztuki .
Albo kiedy rozrośnie się STAŁY zespół developerów ...

Холодно, хмуро...
И мрачно в душе
Как мог знать я что ты умрёшь?
Салют отцам и нашим дедам -
Заветам их всегда верны.
[...]
Επισμηναγός μαρκοοϕϕ